Keuzegids elektrisch autorijden maakt wegwijs in een nieuwe wereld


“Rijden in een elektrische auto is als een berg af rijden met de motor uit: stil, ontspannen en toch opwindend.”


Het aantal merken en modellen elektrische auto's neemt hand over hand toe. In 2012 kan de consument kiezen uit zo'n 15 personenauto's. Merken als Renault, Nissan, Peugeot, Opel, Fisker, Tesla, Smart, Toyota, Citroën en Mitsubishi breken een lans voor elektrisch en milieuvriendelijk vervoer. Behalve personenwagens verschijnen er ook tal van elektrische trucks, bestelwagens, motoren en sportauto's op de Nederlandse wegen.

De fabrikanten investeren niet voor niets. De aanwas houdt gelijke tred met de bereidheid van de consument om over te gaan op verantwoord vervoer. Maar nieuwe ontwikkelingen roepen ook nieuwe vragen op.


De keuzegids geeft antwoord:

- Wat draagt een elektrische auto bij aan een beter milieu?
- Wat zijn de verbruikskosten?
- Is elektrisch autorijden geschikt voor mij?
- Hoe ver kom ik met mijn auto?
- Waar kan ik opladen?
- Wat doe ik met pech?
- Wat is de inruilwaarde?
- Hoe zit het met de financiering?
- Moet ik kopen of leasen?
- Uit welke modellen kan ik kiezen en wat is het onderscheid?

Met een vergelijkend overzicht van de bijna 20 in Nederland leverbare modellen.

Met deze praktische koophulp kan iedereen bepalen of elektrisch autorijden bij hem of haar past en zo ja, wat een passend model is. De gids helpt de twijfelaar over de drempel en maakt de lezer wegwijs in de nieuwe wereld die ontstaat.

Auteurs: André van Woerkom en Auke Hoekstra
De Keuzegids elektrisch autorijden is geschreven door André van Woerkom (rechts), specialist op het gebied van consumentenvoorlichting, in samenwerking met inhoudsdeskundige Auke Hoekstra.

 

Gratis updates
Kopers van het boek hebben recht op ebooks met halfjaarlijkse updates in 2012 en 2013.

Bestel het boek of het ebook
Betalen met iDealBestel hier een exemplaar van de Keuzegids elektrisch autorijden en je hebt het boek in de regel binnen 24 uur in huis. Het kost € 14,95 (plus 2 euro verzendkosten). Betaling via iDeal of met een eenmalige machtiging. Voor België en andere landen gelden hogere portokosten en een andere betaalwijze. Lees het antwoordmailtje. Ook te koop in de boekhandel en via internet en als ebook.

Participanten in de Keuzegids elektrisch autorijden zijn: ANWB, Peugeot, Renault, Nissan, Citroën, Opel, Fisker, EVC Rotterdam, Mercedes, TU Eindhoven, Hateha, Nuon en EV-box.

André van Woerkom spreekt op congres over elektrische auto's

Co-auteur André van Woerkom van de 'Keuzegids elektrisch autorijden' geeft een inleiding tijdens het congres 'Driving business goes electric' van het blad Automobiel Management, dat 20 juni plaatsvindt in Putten. Als pleitbezorger van de elektrische auto zal Van Woerkom de (verkoop van de) elektrische auto bekijken vanuit het perspectief van de consument en er enkele kritische kanttekeningen bij plaatsen.


Winnaar prijsvraag toert weekend in Tesla Roadster
'Ecocar' is het nieuwe woord voor elektrische auto

1 juni 2012 - Ecocar is het nieuwe woord voor elektrische auto. Met het verzinnen hiervan heeft Dieter Aal uit 's-Hertogenbosch de prijsvraag gewonnen die ASN Bank heeft uitgeschreven voor het bedenken van een kernachtig woord voor 'elektrische auto'. Hij en zijn vriendin Roos mogen een weekend lang toeren in een Tesla Roadster, aangeboden door het HNR | Elektrisch Vervoer Centrum in Rotterdam en Rogier Kroymans van Tesla Motors Benelux in Eindhoven. Lees meer


Dieter was de eerste die het woord ecocar indiende op het platform www.voordewereldvanmorgen.nl van ASN Bank en dat de meeste stemmen kreeg: 212. Tweede werd 'zoever' (116 stemmen), waarmee Jaap Musch uit Purmerend een week rijden wint in een Opel Ampera. Amy van der Moor uit Voorschoten wint met 'electricar' (42 stemmen) een VIP-dag bij de afdeling Automotive van de Technische Universiteit Eindhoven.

Van de 'stemmers' wint N. Kok een week lang rijden in een Citroën C-Zero; 25 andere stemmers krijgen een exemplaar van de 'Keuzegids elektrisch autorijden', die deze week is verschenen en die de aanleiding is voor de prijsvraag. Andere woorden die zijn ingestuurd zijn onder meer emousine (34 stemmen), fluisterwagen (32), accumobiel (24), voltwagen (15), stroombaklkie (13), watto (5) en flitskist (3).

ANWB: 100.000 elektrische proefrijders, 10.000 krijgen Keuzegids cadeau

5 maart 2012 - Algemeen directeur van de ANWB Guido van Woerkom heeft vandaag aangekondigd dat de ANWB in een jaar tijd 100.000 mensen elektrisch autorijden wil laten ervaren. De ANWB begint hier dit voorjaar mee. De eerste 10.000 mensen die een proefrit maken krijgen na afloop een exemplaar van de Keuzegids elektrisch autorijden 2012 cadeau. De gids zal hen helpen zich verder te oriënteren op elektrisch rijden en een keuze te maken uit het aanbod aan elektrische auto's dat hand over hand toeneemt.Van Woerkom deed zijn uitspraak een het einde van een interview in de Nissan LEAF van Vincent Everts, die sinds enkele maanden in deze van opname-apparatuur voorziene wagen rondrijdt. De interviews die hij houdt over elektrisch rijden staan alle op www.leafplan.nl Van Woerkom deed zijn uitspraak op de dag dat de elektrische Opel Ampera is gekozen als Auto van het Jaar 2012. Vorig jaar viel de Nissan LEAF die eer te beurt. Zie ook www.anwb.nl/elektrisch


Nissan LEAF

Technische gegevens
Uitgave juni 2012 / 230 x 165 mm / 128 blz. / paperback / meer dan 100 full colour illustraties / ISBN 9789490848484 / NUR 462 / prijs 14,95 euro / Uitgever PixelPerfect Publications Twitter @oplaadauto


Peugeot iOn
Renault Kangoo ZE


Renault Fluence ZE


Orphiro


Car2go (Smart)


Opel Ampera


Micro-Vett Daily bi-Power