PixelPerfect Publications - uitgeverij & consultancy

PixelPerfect Publications is het bedrijf van Peter de Ruiter: reiziger, fotograaf, digitaal pionier en schrijver van talrijke boeken over digitaal fotograferen, landen & volkeren en mensenrechten. Een belangrijkste activiteit is momenteel het uitgeven van ebooks: die van hemzelf, maar vooral die van anderen, en het bedenken en op de markt brengen van nieuwe uitgeefvormen. Daarnaast is De Ruiter ook begonnen met het ontwikkelen van gedrukte boeken met als specialismen kunst, innovatie en mensenrechten.

Uitgaven 2012
In 2012 zijn bij PixelPerfect verschenen het fotoboek Ik ben Amsterdam van Thomas Schlijper, The Art of Bodypainting, de Keuzegids elektrisch autorijden, het boek Hun verloedere me taal (ebook en luisterboek waren in 2011 verschenen) en Tour de Force.

Uitgaven 2013
In 2013 zijn bij PixelPerfect verschenen Alles wordt anders. Of toch niet? over ''mislukte voorspellingen', bliksemtaalcursussen als ebook met geluid van Vakantietaal, een serie korte ebooks over verre landen onder de noemer Live! en heeft de uitgeverij wenskaarten geïntroduceerd onder de naam Cards & Clicks die een digitaal cadeautje in zich herbergen, zoals een online film, game of ebook. Peter de Ruiter is dit jaar ook consultant voor het Anne Frankhuis bij de productie en uitgave van ebooks

Anno nu
In 2014 heeft Peter de Ruiter het boek Kinderen die de wereld hebben veranderd uitgebracht. Het bevat 22 verhalen over kinderen die zijn opgestaan tegen onrecht, of die symbool zijn geworden van onrecht dat hun is aangedaan. Het is verschenen op 20 november 2014, de 25-ste verjaardag van het VN Kinderrechtenverdrag, in een eerste oplage van 10.000 exemplaren. De introductie van het boek ging gepaard met een actie onder het motto Ik verander mee! waar vele maatschappelijke partners aan deelnamen en exposities in diverse bibliotheken. Het ebook van deze titel is bijna 38.000 gedownload - gratis en legaal.

Epub3 met geluid

Ook is in 2014 bij PixelPerfect een aantal ebooks met geluid verschenen in het zogeheten epub3-formaat, onder andere bliksemtaalcusussen van Vakantietaal (voor de Nederlandse, Zweedse en Engelstalige markt) en Die Niederlieder, klassieke Nederlandse liedjes in een Duitse jas.

Omdat Peter de Ruiter zowel verdienstelijk kan fotograferen als een vlotte pen heeft, kan hij beide vaardigheden in gelijke mate toepassen in zijn boeken. Zijn communicatie-achtergrond komt van pas bij de marketing van de boeken van PixelPerfect. Meer over Peter de Ruiter.

Bestellingen
Bestellingen via de website heb je -als het product is verschenen- in de regel de volgende dag in huis. Anders is dat de dag na het verschijnen. Betaling kan met iDeal en een eenmalige machtiging. Boeken van Peter de Ruiter als auteur wordt door hem persoonlijk en op naam van de besteller gesigneerd.

PixelPerfect Publications
Bankastraat 107b
2585 EK Den Haag
070 306 00 13 / 0626 046 210
mail@peterderuiter.nl
Twitter @peterwired

 

 

 

Dapper: de app van Kinderen die wereld hebben veranderd

5 oktober 2015 - Kinderen die wereld hebben veranderd is er nu ook als app. Onder de titel Dapper is deze app voor € 4,95 verkrijgbaar in de app store van Apple en de play store van Android. Er is ook Dapper light, een gratis versie met 12 van de 22 verhalen, ook voor Apple en Android. Lees verder.


PixelPerfect accepteert betaling met bitcoinsHuman Dignity wereldwijd leverbaar9 juni 2015 - Sinds vandaag is Human Dignity wereldwijd leverbaar als boek en als ebook. Voor deze uitgave heeft de Nederlandse schrijver Arne Peter Braaksma elf mensenrechtenactisten uit alle werelddelen uitgebreid geïnterviewd. Het boek wordt in alle landen van de wereld geleverd via Create Space, een dochteronderneming van Amazon. Het boek wordt ter plekke of in de buurt van de besteller geprint. Voor Nederland verzorgt CB-Logistics deze service (bij bestelling via bijvoorbeeld Bol.com). Het verrijkte ebook is voorzien van links naar meer informatie. Human Dignity is Braaksma's opvolger van Nine Lives (Oxford 2009). Meer informatie en een proefhoofdstuk op de speciale website www.humandignitybook.com. Op de cover van het boek prijkt Aminatou Haidar, die al vele jaren - ondanks zware beproevingen - strijdt voor een onafhankelijke staat in de Westelijke Sahara.

CONTACT
PixelPerfect Publications
Bankastraat 107
2585 EK Den Haag
070 306 00 13 / 0626 046 210
mail@peterderuiter.nl
Twitter @peterwired