Nu uit!

De Podcastprofessor leert je podcasts luisteren en maken

Podcasts staan aan het begin van een beloftevolle toekomst. In zijn boek De Podcastprofessor legt Peter de Ruiter zijn oor te luister bij luisteraars en makers. Wat boeit hen en hoe maken zij hun producties? En hoe vinden zij elkaar? Gaandeweg wordt de lezer instrumenten aangereikt om podcasts van hoog niveau te maken.

​De Ruiter ontfutselt makers hun vakkennis, legt vele Nederlandse en Amerikaanse voorbeelden onder de loep en put ruim uit zijn eigen praktijk. De Podcastprofessor belicht het proces van a tot z, inclusief montage, marketing en financiële aspecten. Acht hoofdstukken bestaan ook in de vorm van een podcast.

Meer informatie op www.podcastprofessor.nl


Bestel een gesigneerd exemplaar en je hebt direct bij verschijnen in huis.

Uitvoering
Gebonden, 224 blz , full colour, € 17,99, isbn 9789463560801, uitgever Van Duuren Media.


 

 


De Podcastprofessor bevat:

- Interviews met toonaangevende podcastmakers als Chris Bajema (Man met de microfoon), De Kostgangers, MakersRadio, Audiocollectief Schik (podcast Bob), Marjolein Bierens (hoorspel Hotel Schiller), Maartje Duin (meesterverteller), Marco Raaphorst (Podpraat), Lieven Heeremans (Podcastclub), Anne Janssens (Dag en Nacht Media) en Randy Vermeulen van VPRO Dorst.

- Educatieve hoofdstukken over onderwerpkeuze, opname, montage, muziekkeuze, publiceren, de luisteraar zoeken en geld verdienen (het dikste hoofdstuk).

- Profielen van zeer verscheiden, minder bekende podcastmakers en gesprekken met luisteraars.

- En verder: de stem, de grote Amerikaanse voorbeelden, de podcastdokter, podcastnetwerken, tien geboden voor het maken van een podcast, work in progress, podcast+, favoriete podcasts van makers, one more thing.

- Acht hoofdstukken verschijnen ook als podcast, met meer details.

Met véél tips over wat te luisteren en waarom.

Peter de Ruiter

Peter de Ruiter (1960) heeft een neus voor technische ontwikkelingen die het leven van mensen verbeteren of veraangenamen. Daar maakt hij boeken over en houdt workshops. De Ruiter heeft zijn sporen verdiend met uitgaven over onder meer digitaal fotograferen, elektrische auto's en bitcoins & blockchains.  

 
<