André van Woerkom : specialist consumentenvoorlichting

André van Woerkom is specialist op het gebied van consumentenvoorlichting en hoofdauteur van de Keuzegids elektrisch autorijden, die medio 2012 is verschenen bij PixelPerfect Publications. Van Woerkom is in 1988 als ontwikkelingspsycholoog afgestudeerd aan de Vrije Universiteit. Tot 2000 was hij werkzaam als eind- en hoofdredacteur van een computertijdschrift. Sindsdien werkt hij als zelfstandige voor zijn bedrijf Yellow Moon Publications als docent, consultant, vertaler en auteur, met opdrachtgevers als Scheidegger, NCOI, Van Duuren Media, PixelPerfect Publications, Samler Huset en Julius Clinical Research. Hij heeft inmiddels meer dan twintig populair informatieve en studieboeken op zijn naam staan en is sinds zijn recente titel een geziene spreker over het onderwerp elektrische auto.

Enkele andere recente titels van André van Woerkom zijn Bewuster en beter werken met Adoboe Photoshop Elements 10 , Digital Lifestyle:Google Extra's
en Adobe Photoshop CS 6.0 (verschijnt 2012)

Elektrisch rijden in de praktijk (passage)

Soms lijkt het alsof de elektrische auto ons door overheid en milieulobby wordt opgedrongen, maar er is ook een andere kant van het verhaal. Elektrisch rijden op zich, zonder het technische en kostenverhaal er omheen, voelt namelijk gewoon goed. En dit staat los van een eventuele maatschappelijke oriƫntatie als milieufreak of blije rijder: het is een algemeen menselijke ervaring.

Cynisch genoeg wordt elektrisch rijden vaak als stressvol weggezet - vanwege het mogelijk niet halen van de volgende ‘pomp’ - maar eigenlijk is het omgekeerde het geval. Elektrisch rijden is in veel opzichten juist minder stressvol dan rijden op brandstof. Wie de keuze heeft tussen elektrisch rijden en rijden op brandstof en zich verder niet hoeft te bekommeren om aanschafkosten, oplaadproblematiek en bereik, zal elektrisch rijden vrijwel altijd prefereren boven rijden op brandstof.