Kustbewoners toont het leven voor de tsunami van 2004

In december 2004 verwoeste een tsunami belangrijke delen van de kust in Azië en Afrika. Fotograaf en schrijver Peter de Ruiter had juist in 2002 tal van landen in die streken bereisd. Hij had de mensen die daar wonen ontmoet en gefotografeerd. Ook andere reizigers en fotografen hadden de 'kustbewoners' en hun cultuur vastgelegd in de periode voor de ramp.

Op initiatief van Peter de Ruiter hebben zij hun ontmoetingen in woord en beeld bijeengebracht in het benefietboek Kustbewoners, waar iedereen belangeloos aan heeft meegewerkt. De opbrengst, zo'n € 50.000 , is ten goede gekomen aan de hulp aan de nabestaanden, via giro 555 en Hivos. Het boek is niet meer in de handel, maar kan hier tegen gereduceerd tarief worden besteld.

Bestel boek
Betalen met iDealBestel hier een exemplaar van Kustbewoners. Je hebt het boek doorgaans binnen 24 uur in huis. Het boek kost € 9,95 (€ 2 verzendkosten). Betaling via eenmalige machtiging of iDeal. Voor België en andere landen gelden hogere portokosten en een andere betaalwijze. Lees het antwoordmailtje. Niet te koop in de boekhandel.Foto-expositie
Bekijk de permanente foto-expositie op www.kustbewoners.nl


Bekijk de TV-spot van toen|

'De economie zal nauwelijks te lijden hebben van deze zeebeving'. Zo is dat: wie niks heeft, heeft ook niks te verliezen. Behalve dan je leven. En het leven van wie je lief en dierbaar is.

Uit het voorwoord van Mischa de Vreede


Technische gegevens
Verschenen bij KIT Publishers, toenmalige prijs € 20 (nu € 9,95), groot formaat 32 x 24 cm, 120 blz., meer dan 100 foto's, ISBN 9789068325829, uitgave maart 2005.Medewerkers aan het boek
KIT Publishers (uitgever) Peter de Ruiter (idee) Basic Orange (website) Fotografie Hollandse Hoogte, ANP, Martin Kers, Anton Dijkgraaf, Paul Tolenaar, Henk Braam, Sven Torfinn, Jochem Wijnands, Peter de Ruiter en vele reizigers, Hans van der Veen (teksten, eindredactie), Kristoffel Lieten (teksten), Bas Moreu (vormgeving), Reproscan Deventer, Salland de Lange (druk), Sappi / BührmannUbbens (papier), Tetterode Amsterdam, CMH Apeldoorn, EmBé Meppel (binden), Meester en De Jonge Lochem (technische coördinatie)