ENGLISH

Thomas Schlijper, chroniqueur van Amsterdam

Sinds fotograaf Thomas Schlijper in 1999 van de academie kwam, zwerft hij dagelijks vele uren rond in de straten van Amsterdam. De verrassingen die achter elke hoek op hem wachten, legt hij trefzeker vast: kinderen die patat eten op een omgevallen paal, de vrolijke buurvrouw van drie straten verderop, een verlaten bouwput of een terloopse wereldster.

Thomas registreert alle facetten van het stadsleven: de haast, de ontspanning, de gekte, het alledaagse, het gevaar, de geborgenheid, de liefde. Zijn keuze van de werkelijkheid laat je beseffen hoe rijk Amsterdam is, aan beelden, aan mensen, aan sfeer. Gewone mensen worden bijzonder en bijzondere mensen worden onderdeel van het geheel. Meer dan honderd van Thomas' meesterlijke portretten van permanente en tijdelijke Amsterdammers zijn nu samengebracht in een indrukwekkend fotoboek, dat de mensen verenigt met de stad en de stad met de mensen.

Ik ben Amsterdam / I am Amsterdam is het eerste boek van Thomas Schlijper, dat hem de plaats geeft die hij verdient: chroniqueur van de hoofdstad, documentarist van het dagelijks bestaan.


Klik hier naar de inkijkversie (PDF)

“In de foto’s van Thomas Schlijper komen op het moment van afdrukken alle verhalen samen.”
Stefan Beukers, Amsterdam

Wat zeggen andere volgers? (PDF)

Bestel het boek
Betalen met iDealBestel hier exemplaar van Ik ben Amsterdam / I am Amsterdam. Je hebt het in de regel binnen 24 uur in huis. Het boek kost € 29,95. Binnen Nederland betaal je geen verzendkosten. Betaling met iDeal of eenmalige machtiging. Voor België en andere landen gelden hogere portokosten en een andere betaalwijze. Lees het antwoordmailtje. Ook te koop in de boekhandel.

"Sinds de uitvinding van de fotografie heeft er geen Amsterdamsere straatfotograaf door de straten van Amsterdam gelopen" - Hans Aarsman

Fotodetective Hans Aarsman bespreekt foto en boek 'Ik ben Amsterdam' op photoq.nl

"Ik ben een Schlijperfan"

"Ik ben een Schlijperfan. Thomas Schlijper is de ware stadsfotograaf. Met zijn frisse en onafhankelijke blik op het theater van alledag en zijn grote liefde voor de straat verschijnen dagelijks cadeautjes op de site. Door de vele quasitoevallige foto's geeft Schlijper ook een heel mooi tijdsbeeld van het moderne Amsterdam."


Lodewijk Asscher, minister van Sociale Zaken en vice-premier (en tot voor kort loco-burgemeester van Amsterdam)

Thomas' dagelijkse publicaties op schlijper.nl en via zijn app hebben hem een vaste schare bewonderaars opgeleverd - binnen en buiten Amsterdam.

Technische gegevens boek
Uitgave november 2012 / 128 blz. / 120 foto's / 240 x 300 mm / 170 grs / kunstdruk / hardcover / prijs € 29,95 / ISBN 978 94 90848 606 / NUR 652Ik ben Amsterdam / I am Amsterdam is het eerste boek van Thomas Schlijper, dat hem de plaats geeft die hij verdient: chroniqueur van de hoofdstad, documentarist van het dagelijks bestaan.