Beeldschoon Bangladesh

Bangladesh is niet het permanente rampgebied dat velen voor ogen hebben. Het is een land van bijna 150 miljoen zielen op een oppervlakte van vier keer Nederland, dat hard zijn best doet te overleven. Dat lukt, tot op zekere hoogte en tegen een hoge prijs. In Beeldschoon Bangladesh toont fotograaf en schrijver het land en zijn inwoners in een gunstig licht. Maar hij toont ook de schaduwzijden, zij het op ingetogen wijze.

Beeldschoon Bangladesh geeft in meer dan 400 foto's op 160 pagina's een beeld van Bangladesh aan het begin van de 21-ste eeuw. Speciale aandacht is gewijd aan kinderen. Het werk van hulporganisaties als Unicef, Oxfam Novib en Slopb komt uitgebreid in beeld. Die beelden maken duidelijk dat uw hulp nog steeds gewenst is. De Vereniging van Reisboekhandels in Nederland heeft Beeldschoon Bangladesh verkozen tot het 'beste reisfotoboek van 2006'.

Bestel gesigneerd boek
Betalen met iDealBestel hier een gesigneerd exemplaar van Beeldschoon Bangladesh. Je hebt het boek doorgaans binnen 24 uur in huis. Het boek kost € 19,50 (plus 2 euro verzendkosten). Betaling via eenmalige machtiging of iDeal. Voor België en andere landen gelden hogere portokosten en een andere betaalwijze. Lees het antwoordmailtje.


Gekozen tot beste fotoboek van 2006 door de verenigde reisboekhandels.Het is een schitterend boek! Bedankt. Ik heb enorm genoten van de mooie foto's en de treffende teksten.

Review op Bol.comEen werkelijk fantisch mooi en boeiend boek over een wereld die we veel beter zouden moeten kennen. Ik heb het in één adem uitgelezen.

Review op Bol.comHet lijdzame beeld van de Derde Wereld dat velen van ons hebben verdient bijstelling. Er wonen niet alleen mensen die gebukt gaan onder armoede en die wachten tot er hulp komt. Velen zijn juist strijdbaar en vechten voor hun bestaan. En veelal gaat hen dat goed af en kent men geluk. Dat is althans het beeld dat opstijgt uit het fotoboek Beeldschoon Bangladesh.

Fotografiewereld.nlSponsors / medewerkers
Vormgeving Dirk Panier, eindredactie Ron Bezemer, papier M-real, showmodellen Albumprinter.nl, blow-ups Deurposter.nl, vlucht Qatar Airways, foto-apparatuur Nikon, stickers ToPrint, MMS foto-expositie Wapag, Hi, vertaling Engels: Carri Dix, Vreni van Unen, Paul van EgmondTechnische gegevens
Verschenen bij Uitgeverij Elmar, winkelprijs € 19,50, formaat 22 x 22 cm, 160 blz., meer dan 400 foto's, ISBN 978 90 389 172 45