Een wereld voor kinderen geeft beeld van kinderarbeid wereldwijd

In Een wereld voor kinderen - Opgroeien zonder kinderarbeid geeft auteur en fotograaf Peter de Ruiter op toegankelijke wijze de praktijk van kinderarbeid weer: de problemen, maar ook de oplossingen. Op meer dan 350 treffende foto's zijn kinderen aan het werk, gaan ze naar school of klimmen ze in bomen. Op de meeste foto's glimlachen de kinderen, omdat ze het leuk vonden om te worden gefotografeerd.

De Ruiter laat zien wat kinderen missen als ze werken en hoe tal van hulporganisaties de helpende hand toesteken. Hij beantwoordt in tekst en beeld vragen als Wat is kinderarbeid?, Hoe ontstaat kinderarbeid? en Hoe kun je kinderarbeid voorkomen? Moet je kinderarbeid deels gedogen of geheel verbieden?

In het hoofdstuk Wat kunt u zelf doen? staan tal van mogelijkheden in Nederland en België om te voorkomen dat je als burger ongewild kinderarbeid bestendigt, maar ook hoe je zelf gericht in actie kunt komen. Van het boek zijn meer dan 20.000 exemplaren gedrukt en verkocht, onder meer aan de ASN Bank, die het boek cadeau gaf bij het openen van een nieuwe rekening.

2015
Op verzoek van ASN Bank is in 2015 een ebookversie van de uitgave gemaakt, die mensen gratis ontvangen als zij een actie tegen kinderarbeid steunen via www.kinderarbeid.nl.

Bestel boek
Het boek is te koop via Bol.com voor € 5.


Aanbiedingen
Het boek is in maart 2008 aangeboden aan de toenmalige minister van ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders en aan de Tweede Kamer. Een groep van 100 kinderen heeft een Engelse versie van het boek aangeboden aan de ambassadeurs van de negen landen die Peter de Ruiter voor het boek heeft bezocht.


Peter de Ruiter bij de aanbieidng van het boek aan het Internationaal Arbeidsbureau in Genève.

In 2009 is de Engelse versie van het boek aangeboden aan het Internationaal Arbeidsbureau (ILO) in Genève, aan alle leden van het Europees Parlement en aan de Verenigde Naties in New York. Doel: het nemen van adequate maatregelen tegen kinderarbeid stimuleren.


Interrnationale versies
Het boek is in Engels verschenen onder de titel A world for children - Growing up without child labour en in het Frans als Un monde pour les enfants – Agrandir sans avoir á travailler. De Engelse en de Franse versie zijn te koop bij de auteur en via Bol.com.

Exposities
Het boek heeft aanleiding gegeven tot exposities in Den Haag (2008, geopend door toenmalig minister Verhagen van Buitenlandse Zaken), Parijs (2009), Berlijn (2009) en Londen (2009), alsmede een landelijk foto-actie tegen kinderarbeid (2008). De expositie in Den Haag is afgesloten met een muzikale benefietavond.Technische gegevens
Verschenen bij Uitgeverij Elmar, oorsponkelijke winkelprijs € 22,50, formaat 22 x 30 cm, 208 blz., meer dan 350 foto's, ISBN 978 90 389 1803 7.