140 Fotografen bekijken Holland met eigen ogen

Welk beeld van Holland wil je een Japanse toerist meegeven naar huis? Of een Australiër, een Duitser of een Italiaan? Die vraag is gesteld aan de enthousiaste communityleden van Zoom, het toonaangevende fotoblad van Nederland.

Meer dan 600 fotografen hebben ruim 3000 foto´s bijeengebracht: schitterende foto´s, vrolijke foto´s, actiefoto´s en sfeerrijke foto´s. Maar bovenal foto´s die het wezen van Holland weergeven: de steden, de landschappen, de mensen, de trekpleisters. En dat op een hoogst originele manier. Uit de aanmeldingen is door fotograaf en schrijver Peter de Ruiter een schitterend boek gecomponeerd met 165 topfoto´s van 140 fotografen.

Holland door de ogen van meer dan honderd fotografen: het mooiste exportproduct dat je je kunt voorstellen.


Bestel het boek vooruit
Betalen met iDealBestel hier een exemplaar van Holland met eigen ogen. Het kost € 17,95 (plus 2 euro verzendkosten). Betaling via iDeal of met een eenmalige machtiging (incasso bij uitkomen van het boek). Voor België en andere landen gelden hogere portokosten en een andere betaalwijze. Lees het antwoordmailtje. Ook te koop in de boekhandel. Ook verkrijgbaar als ebook. Op de iPad zijn alle foto's opklikbaar tot schermvullend formaat.

Reacties

"Vandaag heb ik het boek ontvangen en ik moet eerlijk zeggen dat ik zwaar onder de indruk was.
Wat een prachtige selectie hebben jullie gemaakt, mooie verscheidenheid, kleurrijk en ingetogen, mooie thema's, echt erg mooi om te zien en ik ben er heel blij mee."

Madeleine Assink-Kleve (Zoomer)

"Wat een prachtig boek! Dit is niet alleen mooi voor toeristen maar ook voor onszelf als Nederlanders."Annemarie Tol (Zoomer)

Technische gegevens
Verschenen bij Uitgeverij Elmar, winkelprijs € 17,95, formaat 17 x 24 cm, 160 blz., 165 foto's, ISBN 978 90389 21365. Teksten in Nederlands, Engels en Duits. Ook verkrijgbaar als ebook. Op de iPad zijn alle foto's opklikbaar tot schermvullend formaat.


De winnende foto van Ton van Zegveld. Bij de foto's die Ton maakt met de NX200 op zijn pagina bij Zoom.nl.

Ton van Zegveld maak mooiste foto voor 'Holland met eigen ogen'

Ton van Zegveld uit Tilburg heeft de mooiste foto gemaakt voor het fotoboek 'Holland met eigen ogen'. Met zijn foto van karakteristieke gevels in Maassluis die in het water reflecteren wint hij een NX200 systeemcamera van Samsung, die door dit merk ter beschikking is gesteld. Ton zegt drie uur te hebben gewacht op het juiste schemerlicht voor deze foto.De jury, bestaande uit mensen van uitgeverij Elmar, de redactie van Zoom.nl, samensteller van het boek Peter de Ruiter en Samsung, had moeite een keuze te maken uit de vele schitterende foto's van het boek. Slechts twee foto's werden twee keer genoemd door de juryleden, zodat uitiendelijk een salomonsoordeel moest worden geveld. Een goede tweede is geworden een foto van Rob de Heer uit Purmerend, die Marken portretteerde. Hij ontvangt waardebonnen foto-afdrukken op canvas ter waarde van 150 euro en een pakket boeken van Peter de Ruiter.


Het eiland Marken door Rob de Heer wint de tweede prijs

Andere foto's in het boek:


Francy Ebbers


Aat Korving


Harry Stukker


Jan Slotboom


Ad de Winter


Angela Versteijnen


Djura van den Berg