PixelPerfect Publications - uitgeverij & consultancy

PixelPerfect Publications is het bedrijf van Peter de Ruiter: reiziger, fotograaf, digitaal pionier en schrijver van talrijke boeken over digitaal fotograferen, landen & volkeren en mensenrechten. Een belangrijkste activiteit is momenteel het uitgeven van ebooks: die van hemzelf, maar vooral die van anderen, en het bedenken en op de markt brengen van nieuwe uitgeefvormen. Daarnaast is De Ruiter ook begonnen met het ontwikkelen van gedrukte boeken met als specialismen kunst, innovatie en mensenrechten.

Podcasts
Sinds 2017 maakt Peter de Ruiter vooral podcasts: zo'n honderd in drie jaar tijd. De waaier aan onderwerpen is breed (human interest, nieuwe technologie, gezondheid, verzetsstrijders). Hij maakt de podcast op eigen initiatief of in opdracht van organisaties als de WRR, het ministerie van Justitie en Veiligheid en uitgeverij Van Duuren Media. Hij heeft ook het boek De Podcastprofessor geschreven. Zijn podcast heet Luisterdoc. Klik voor meer informatie naar www.luisterdoc.nl


Uitgaven bij PixelPerfect

In 2012 zijn bij PixelPerfect verschenen het fotoboek Ik ben Amsterdam van Thomas Schlijper, The Art of Bodypainting, de Keuzegids elektrisch autorijden, het boek Hun verloedere me taal (ebook en luisterboek waren in 2011 verschenen) en Tour de Force.

In 2013 zijn bij PixelPerfect verschenen Alles wordt anders. Of toch niet? over ''mislukte voorspellingen', bliksemtaalcursussen als ebook met geluid van Vakantietaal, een serie korte ebooks over verre landen onder de noemer Live! en heeft de uitgeverij wenskaarten geïntroduceerd onder de naam Cards & Clicks die een digitaal cadeautje in zich herbergen, zoals een online film, game of ebook. Peter de Ruiter is dit jaar ook consultant voor het Anne Frankhuis bij de productie en uitgave van ebooks

In 2014 heeft Peter de Ruiter het boek Kinderen die de wereld hebben veranderd uitgebracht. Het bevat 22 verhalen over kinderen die zijn opgestaan tegen onrecht, of die symbool zijn geworden van onrecht dat hun is aangedaan. Het is verschenen op 20 november 2014, de 25-ste verjaardag van het VN Kinderrechtenverdrag, in een eerste oplage van 10.000 exemplaren. De introductie van het boek ging gepaard met een actie onder het motto Ik verander mee! waar vele maatschappelijke partners aan deelnamen en exposities in diverse bibliotheken. Het ebook van deze titel is bijna 38.000 gedownload - gratis.

Epub3 met geluid

Ook is in 2014 bij PixelPerfect een aantal ebooks met geluid verschenen in het zogeheten epub3-formaat, onder andere bliksemtaalcusussen van Vakantietaal (voor de Nederlandse, Zweedse en Engelstalige markt) en Die Niederlieder, klassieke Nederlandse liedjes in een Duitse jas.

Recente jaren
In 2016 heeft Peter de Ruiter het boek Blad voor de Mond samengesteld en uitgegeven over persvrijheid wereldwijd, met bijdragen van twintig buitenlandcorrespondenten. Het eerste exemplaar is aangeboden aan Adriana van Dooijeweert, voorzitter van het College voor de Rechten van de Mens. Later dat jaar is van De Ruiter bij Van Duuren Media het boek Bitcoins beter begrijpen (inclusief blockchain) verschenen.

Enkele weken voor Moederdag 2017 heeft Peter de Ruiter het fotoboek First Love in de boekhandel doen belanden, met 100 briljante foto's van moeder en kind uit heel de wereld door 70 fotografen uit binnen- en buitenland. Gezamenlijk vragen zij aandacht voor de noden van moeder en kind in ontwikkelingslanden. Het eerste exemplaar van dit boek was voor Lianne Ploumen, minister voor buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking.

Omdat Peter de Ruiter zowel verdienstelijk kan fotograferen als een aardige pen heeft, kan hij beide vaardigheden in gelijke mate toepassen in zijn uitgaven. Zijn communicatie-achtergrond komt van pas bij de marketing van de boeken van PixelPerfect. Meer over Peter de Ruiter.

Bestellingen
Bestellingen via de website heb je -als het product is verschenen- in de regel de volgende dag in huis. Anders is dat de dag na het verschijnen. Betaling kan met iDeal en een eenmalige machtiging. Boeken van Peter de Ruiter als auteur wordt door hem persoonlijk en op naam van de besteller gesigneerd.

PixelPerfect Publications
Bankastraat 107b
2585 EK Den Haag
070 306 00 13 / 0626 046 210
mail@peterderuiter.nl
Twitter @peterwired

 

 

 

Noem mij maar Amalia

In de 33 jaar dat Cor van der Wijk in het Emma Kinderziekenhuis werkte, schreef hij jarenlang maandelijks een column voor het AMC-blad Status. In veel verhalen verwoordde hij gevoelens van kinderen op de intensive care. Hij was hun spreekbuis.

Van die columns zijn er nu 58 gebundeld in Noem mij maar Amalia; een boekje dat artsen, ouders, vrienden en familie op gedachten kan brengen. Wat gaat er om in kinderen als zij zelf niet de kracht hebben om het te zeggen?

Klik voor meer informatie en bestellen.

 Fietsen op Flores


Terwijl toeristenstromen zich alle naar dezelfde bestemmingen begeven, fietst de vakantiefietser daar vandaan en ontdekt 'plekjes waar niemand komt'. Peter de Ruiter en zijn partner Nicole brengen dit motto al een aantal jaren in praktijk, in India, Thailand, Cambodja, Birma en Cuba. In januari 2017 trokken zij over de Indonesische eilanden Flores, Lombok en Bali.

Fietsen op Flores is een levendig verslag over het ontdekken van wegen die er volgens de kaart niet zijn, van bergen die toch te steil blijken en van de schoonheid van het land en de bevolking. Ze slapen bij meneer pastoor, schuilen voor de zondvloed, duiken in de Komodo-archipel en laten zich aan een waslijn voortslepen als de fietsketting breekt.

Waar de rivieren meanderen door de kloven en dalen, meanderen zij mee. Het is geen cliché: Flores is nog niet ontdekt. Geïllustreerd met routekaarten en meer dan honderd foto's. Koop bij Bol.com.


PixelPerfect accepteert betaling met bitcoinsHuman Dignity wereldwijd leverbaar9 juni 2015 - Sinds vandaag is Human Dignity wereldwijd leverbaar als boek en als ebook. Voor deze uitgave heeft de Nederlandse schrijver Arne Peter Braaksma elf mensenrechtenactisten uit alle werelddelen uitgebreid geïnterviewd. Het boek wordt in alle landen van de wereld geleverd via Create Space, een dochteronderneming van Amazon. Het boek wordt ter plekke of in de buurt van de besteller geprint. Voor Nederland verzorgt CB-Logistics deze service (bij bestelling via bijvoorbeeld Bol.com). Het verrijkte ebook is voorzien van links naar meer informatie. Human Dignity is Braaksma's opvolger van Nine Lives (Oxford 2009). Meer informatie en een proefhoofdstuk op de speciale website www.humandignitybook.com. Op de cover van het boek prijkt Aminatou Haidar, die al vele jaren - ondanks zware beproevingen - strijdt voor een onafhankelijke staat in de Westelijke Sahara.

CONTACT
PixelPerfect Publications
Bankastraat 107
2585 EK Den Haag
070 306 00 13 / 0626 046 210
mail@peterderuiter.nl
Twitter @peterwired