PixelPerfect Publications - uitgeverij & consultancy

PixelPerfect Publications is het bedrijf van Peter de Ruiter: reiziger, fotograaf, digitaal pionier en schrijver van talrijke boeken over digitaal fotograferen, landen & volkeren en mensenrechten. Zijn belangrijkste activiteit is momenteel de productie van podcasts: voor opdrachtgevers, voor andere uitgevers en vrij werk. Hij beheerst alle onderdelen van het vak.

Podcasts
Sinds 2017 heeft De Ruiter meer dan 150 podcasts gemaakt. De waaier aan onderwerpen is breed (human interest, nieuwe technologie, gezondheid, verzetsstrijders, Den Haag, wetenschap). Hij maakt de podcast op eigen initiatief of in opdracht van organisaties als de WRR, het Haags Gemeentearchief, het ministerie van Justitie en Veiligheid en uitgeverij Van Duuren Media. Hij heeft ook het boek De Podcastprofessor geschreven. Zijn podcast heet Luisterdoc. Klik voor meer informatie naar www.luisterdoc.nl.

Uitgaven bij PixelPerfect

In 2012 zijn bij PixelPerfect verschenen het fotoboek Ik ben Amsterdam van Thomas Schlijper, The Art of Bodypainting, de Keuzegids elektrisch autorijden, het boek Hun verloedere me taal (ebook en luisterboek waren in 2011 verschenen) en Tour de Force.

In 2013 zijn bij PixelPerfect verschenen Alles wordt anders. Of toch niet? over ''mislukte voorspellingen', bliksemtaalcursussen als ebook met geluid van Vakantietaal, een serie korte ebooks over verre landen onder de noemer Live! en heeft de uitgeverij wenskaarten geïntroduceerd onder de naam Cards & Clicks die een digitaal cadeautje in zich herbergen, zoals een online film, game of ebook. Peter de Ruiter is dit jaar ook consultant voor het Anne Frankhuis bij de productie en uitgave van ebooks

In 2014 heeft Peter de Ruiter het boek Kinderen die de wereld hebben veranderd uitgebracht. Het bevat 22 verhalen over kinderen die zijn opgestaan tegen onrecht, of die symbool zijn geworden van onrecht dat hun is aangedaan. Het is verschenen op 20 november 2014, de 25-ste verjaardag van het VN Kinderrechtenverdrag, in een eerste oplage van 10.000 exemplaren. De introductie van het boek ging gepaard met een actie onder het motto Ik verander mee! waar vele maatschappelijke partners aan deelnamen en exposities in diverse bibliotheken. Het ebook van deze titel is bijna 38.000 gedownload - gratis.

Epub3 met geluid

Ook is in 2014 bij PixelPerfect een aantal ebooks met geluid verschenen in het zogeheten epub3-formaat, onder andere bliksemtaalcusussen van Vakantietaal (voor de Nederlandse, Zweedse en Engelstalige markt) en Die Niederlieder, klassieke Nederlandse liedjes in een Duitse jas.

Recente jaren
In 2016 heeft Peter de Ruiter het boek Blad voor de Mond samengesteld en uitgegeven over persvrijheid wereldwijd, met bijdragen van twintig buitenlandcorrespondenten. Het eerste exemplaar is aangeboden aan Adriana van Dooijeweert, voorzitter van het College voor de Rechten van de Mens. Later dat jaar is van De Ruiter bij Van Duuren Media het boek Bitcoins beter begrijpen (inclusief blockchain) verschenen.

Enkele weken voor Moederdag 2017 heeft Peter de Ruiter het fotoboek First Love in de boekhandel doen belanden, met 100 briljante foto's van moeder en kind uit heel de wereld door 70 fotografen uit binnen- en buitenland. Gezamenlijk vragen zij aandacht voor de noden van moeder en kind in ontwikkelingslanden. Het eerste exemplaar van dit boek was voor Lianne Ploumen, minister voor buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking.

Omdat Peter de Ruiter zowel verdienstelijk kan fotograferen als een aardige pen heeft, kan hij beide vaardigheden in gelijke mate toepassen in zijn uitgaven. Zijn communicatie-achtergrond komt van pas bij de marketing van de boeken van PixelPerfect. Meer over Peter de Ruiter.

HISTORIE

In maart 2004 verscheen De Ruiters eerste gedrukte boek bij uitgeverij Elmar: Digitaal fotogaferen onderweg. Hij beschrijft daarin de technieken en de vaardigheden die hij zich eigen had gemaakt tijdens zijn reis van negen maanden in India en Azië in 2002. Dit boek is vijf keer herdrukt. In zijn tweede boek Pixelkids (2005) leert hij ouders hun kinderen digitaal vastleggen. In 2005 verscheen ook zijn fotoboek over het eiland St Maarten en nam hij het initiatief tot het benefietboek Kustbewoners.

Peters bestseller Digitaal fotograferen zonder handleiding (2006) beleeft inmiddels zijn zevende druk. Het boek is ook in het Duits verschenen en wordt op tal van fotocursussen gebruikt. In 2007 achtte De Ruiter de tijd rijp voor Fotograferen met je mobieltje en kon hij het fotoboek Beeldschoon Bangladesh maken. Dit boek werd bekroond als beste reisfotoboek van het jaar. Het succes van dit boek maakte het Peter mogelijk een boek te maken over problemen waarmee kinderen in de derde wereld worstelen. Na een foto- en onderzoeksreis door negen landen bood hij in maart 2008 de toenmalige minister van ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders Een wereld voor kinderen - Opgroeien zonder kinderarbeid aan. Dit boek is ook in het Engels en Frans verschenen en heeft geleid tot exposities in Den Haag, Parijs, Londen en Berlijn.

In 2009 zagen de snelgids Digitaal fotograferen in een oogwenk en het fotoboek Snapshot Holland / Snapshot Japan het licht, waarin De Ruiter beide culturen elkaar laat ontmoeten aan weerszijden van de pagina's. In Beelden van Birma (2010) belicht De Ruiter de schoonheid en de schaduwkanten van dit land. Dit boek is ook als ebook verschenen, in het Nederlands en in het Engels. In KLIK Ik heb je! (2011) leert hij de lezer in 5 stappen trefzeker fotograferen, onafhankelijk van ervaring, camera of technische kennis. "Mooie foto's bestaan eigenlijk al. Je hoeft ze alleen maar te herkennen en vast te leggen", zegt de maker. Na een tweede bezoek aan Birma in 2013 heeft Peter het ebook Birma live! gemaakt.

 

 

 

Bestellingen
Bestellingen via de website heb je -als het product is verschenen- in de regel de volgende dag in huis. Anders is dat de dag na het verschijnen. Betaling kan met iDeal en een eenmalige machtiging. Boeken van Peter de Ruiter als auteur wordt door hem persoonlijk en op naam van de besteller gesigneerd.

PixelPerfect Publications
Bankastraat 107b
2585 EK Den Haag
070 306 00 13 / 0626 046 210
mail@peterderuiter.nl
Twitter @peterwired

 

 

 Per 1 januari 2022 is uitgeverij De Rode Kamer een imprint van PixelPerfect Publications. Alle digitale uitgaven van De Rode Kamer worden door PixelPerfect voortgezet.

Voor informatie: Peter de Ruiter of Ron Bezemer van De Rode Kamer.    


De Prijzenjager - Hoe ik 12 jaar 248 prijzen won

November 2021 - Hoe win je een prijsvraag? Frank Jager geeft in De Prijzenjager zijn geheimen prijs. In 12 jaar tijd sleepte hij 248 prijzen in de wacht.

Moet je er creatief voor zijn? Enigszins. Handig? Een beetje. Moet je een doorzetter zijn? Ook wel. Vrijwel iedereen die dat wil, kan een weekendje naar de Wadden winnen, een waterdichte badkamer in huis halen of reisje naar New York buitmaken.

In De Prijzenjager laat Frank Jager zien hoe een koe vette hazen vangt. Met opvallende creaties waarin hij met kordate 'slagrijmen' het product prijst en de producent paait. Zo viel Frank in een gemiddeld jaar bij 22 van zijn 33 inzendingen in de prijzen.

Lees De Prijzenjager en ontdek hoe je je kansen op succes vergroot. Blader door het boek en geniet van grappige vondsten, vermakelijke verhalen en kleurrijke kunstwerkjes.Noem mij maar Amalia

In de 33 jaar dat Cor van der Wijk in het Emma Kinderziekenhuis werkte, schreef hij jarenlang maandelijks een column voor het AMC-blad Status. In veel verhalen verwoordde hij gevoelens van kinderen op de intensive care. Hij was hun spreekbuis.

Van die columns zijn er nu 58 gebundeld in Noem mij maar Amalia; een boekje dat artsen, ouders, vrienden en familie op gedachten kan brengen. Wat gaat er om in kinderen als zij zelf niet de kracht hebben om het te zeggen?

Klik voor meer informatie en bestellen.

 Fietsen op Flores


Terwijl toeristenstromen zich alle naar dezelfde bestemmingen begeven, fietst de vakantiefietser daar vandaan en ontdekt 'plekjes waar niemand komt'. Peter de Ruiter en zijn partner Nicole brengen dit motto al een aantal jaren in praktijk, in India, Thailand, Cambodja, Birma en Cuba. In januari 2017 trokken zij over de Indonesische eilanden Flores, Lombok en Bali.

Fietsen op Flores is een levendig verslag over het ontdekken van wegen die er volgens de kaart niet zijn, van bergen die toch te steil blijken en van de schoonheid van het land en de bevolking. Ze slapen bij meneer pastoor, schuilen voor de zondvloed, duiken in de Komodo-archipel en laten zich aan een waslijn voortslepen als de fietsketting breekt.

Waar de rivieren meanderen door de kloven en dalen, meanderen zij mee. Het is geen cliché: Flores is nog niet ontdekt. Geïllustreerd met routekaarten en meer dan honderd foto's. Koop bij Bol.com.


CONTACT
PixelPerfect Publications
Bankastraat 107
2585 EK Den Haag
070 306 00 13 / 0626 046 210
mail@peterderuiter.nl
Twitter @peterwired