Medisch dagboek geeft patiënt grip op zijn behandeling

Zodra je ziek wordt, zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Je wordt overladen met informatie, uitslagen van onderzoeken, gesprekken met behandelaars. Er spelen veel gedachten in je hoofd. Met het Medisch dagboek schep je orde in die overvloed.

Als patiënt kun je er al je medische gegevens in kwijt. Die kun je aanvullen met je persoonlijke gedachten en wensen. Zo schep je overzicht en kun je samen met je behandelaars de beslissingen nemen die voor jou het beste zijn.

Gebruik in zorgsector
Het Medisch dagboek wordt gebruikt door cliënten van thuiszorgorganisatie HappyNurse en het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft voert er een pilotproject mee uit.

De handzame uitgave is een hulpmiddel voor patiënten die een actieve rol willen spelen bij hun behandeling. Een succesvolle behandeling vergt immers de inbrengt van twee typen expertise: die van de artsen en die van de patiënt zelf. Met hulp van het Medisch dagboek krijgen gesprekken tussen die twee meer inhoud en kunnen beslissingen waarlijk samen genomen worden.

Niets vergeten en vooruitkijken
Met het Medisch dagboek voorkom je niet alleen dat je dingen vergeet; je kunt op deze manier ook beter je ziekte- en behandelproces volgen, terugkijken en er conclusie uit trekken voor de toekomst.

Het Medisch dagboek is ontwikkeld op basis van praktijksituaties door Napoleon Coene, orthopedisch chirurg, en Peter de Ruiter, communicatiedeskundige. Prijs € 9,95, 80 blz, paperback, ISBN 978 94 918 333 42.


Bestel nu

 
  

 

 

Per 1 januari 2022 is uitgeverij De Rode Kamer een imprint van PixelPerfect Publications. Alle digitale uitgaven van De Rode Kamer worden door PixelPerfect voortgezet.

Voor informatie: Peter de Ruiter of Ron Bezemer van De Rode Kamer.    


De Prijzenjager - Hoe ik 12 jaar 248 prijzen won

November 2021 - Hoe win je een prijsvraag? Frank Jager geeft in De Prijzenjager zijn geheimen prijs. In 12 jaar tijd sleepte hij 248 prijzen in de wacht.

Moet je er creatief voor zijn? Enigszins. Handig? Een beetje. Moet je een doorzetter zijn? Ook wel. Vrijwel iedereen die dat wil, kan een weekendje naar de Wadden winnen, een waterdichte badkamer in huis halen of reisje naar New York buitmaken.

In De Prijzenjager laat Frank Jager zien hoe een koe vette hazen vangt. Met opvallende creaties waarin hij met kordate 'slagrijmen' het product prijst en de producent paait. Zo viel Frank in een gemiddeld jaar bij 22 van zijn 33 inzendingen in de prijzen.

Lees De Prijzenjager en ontdek hoe je je kansen op succes vergroot. Blader door het boek en geniet van grappige vondsten, vermakelijke verhalen en kleurrijke kunstwerkjes.Noem mij maar Amalia

In de 33 jaar dat Cor van der Wijk in het Emma Kinderziekenhuis werkte, schreef hij jarenlang maandelijks een column voor het AMC-blad Status. In veel verhalen verwoordde hij gevoelens van kinderen op de intensive care. Hij was hun spreekbuis.

Van die columns zijn er nu 58 gebundeld in Noem mij maar Amalia; een boekje dat artsen, ouders, vrienden en familie op gedachten kan brengen. Wat gaat er om in kinderen als zij zelf niet de kracht hebben om het te zeggen?

Klik voor meer informatie en bestellen.

 Fietsen op Flores


Terwijl toeristenstromen zich alle naar dezelfde bestemmingen begeven, fietst de vakantiefietser daar vandaan en ontdekt 'plekjes waar niemand komt'. Peter de Ruiter en zijn partner Nicole brengen dit motto al een aantal jaren in praktijk, in India, Thailand, Cambodja, Birma en Cuba. In januari 2017 trokken zij over de Indonesische eilanden Flores, Lombok en Bali.

Fietsen op Flores is een levendig verslag over het ontdekken van wegen die er volgens de kaart niet zijn, van bergen die toch te steil blijken en van de schoonheid van het land en de bevolking. Ze slapen bij meneer pastoor, schuilen voor de zondvloed, duiken in de Komodo-archipel en laten zich aan een waslijn voortslepen als de fietsketting breekt.

Waar de rivieren meanderen door de kloven en dalen, meanderen zij mee. Het is geen cliché: Flores is nog niet ontdekt. Geïllustreerd met routekaarten en meer dan honderd foto's. Koop bij Bol.com.


CONTACT
PixelPerfect Publications
Bankastraat 107
2585 EK Den Haag
070 306 00 13 / 0626 046 210
mail@peterderuiter.nl
Twitter @peterwired