https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.els.dapper_light&hl=nl

Dapper: de app van Kinderen die wereld hebben veranderd

Kinderen die wereld hebben veranderd is er ook als app. Onder de titel Dapper is deze app voor € 4,95 verkrijgbaar in de app store van Apple en de play store van Android. Er is ook een Dapper light, een gratis versie met 12 van de 22 verhalen over kinderen die zijn opgestaan tegen onrecht of die symbool zijn geworden van onrecht dat hun is gedaan. Klik voor Apple en Android.

Grote foto's, extra verhalen
In Dapper kun je de meeste foto's bekijken op schermvullend formaat, met een carrousel van foto's aan het begin van elk verhaal. Ook kun je reacties achterlaten. Dapper bevat in vergelijking met boek en ebook twee extra verhalen: het korte verhaal over Mauro dat is gemaakt voor de (gedrukte) editie van Defence for Children en een interview met Khadija al-Salami, die een film heeft gemaakt over Nujood Ali, het meisje uit Jemen dat op haar tiende echtscheiding aanvroeg. De app is geschikt voor smartphones en tablets.

Heb je vragen over deze app? mail@peterderuiter.nl of 070 306 00 13

 

 

 

 

 

"Dit boek hoort thuis in ieder gezin met kinderen boven de tien jaar." Doede Wiersma - Leeuwarden
Meer reacties

Bestel het boek en doneer € 2,50.
Bestel hier een exemplaar van Kinderen die de wereld hebben veranderd à € 17,95. Je betaalt geen portokosten en hebt het boek in de regel binnen 24 uur in huis. Met je aankoop bij de uitgever doneer je automatisch € 2,50 aan goede doelen van kinderen uit het boek.
Actie en expositie
Tot begin 2016 reist een expositie over alle kinderen langs 15 bibliotheken. Het boek is geïntroduceerd met een landelijke maatschappelijke actie die werd gedragen door Amnesty International, War Child, Plan Nederland, Cordaid Kinderstem, het Nationaal Fonds Kinderhulp en ASN Bank.

Kinderen die de wereld hebben veranderd nu ook als app


Klik voor meer informatie


Voorwoord Marco Borsato
Marco Borsato, ambassadeur van War Child, heeft een voorwoord voor het boek geleverd.

Auteurs

De schrijvers van de verhalen hebben de kinderen opgezocht in de landen waar ze wonen, zijn naar hun geboorteplaats gereisd en hebben geput uit hun rijke kennis van het onderwerp.

Els Kloek Historica, co-auteur en drijvende kracht achter 1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis (2013) en schrijfster van onder meer Kenau en Magdalena: vrouwen in de Tachtigjarige Oorlog (2014)

Floris van Straaten Journalist, voormalig correspondent in Azië en Londen, redacteur van NRC Handelsblad, auteur van Londen, multicultureel Mekka aan de Theems (2012) en co-auteur van Slotenmakers en gangstermeisjes (1998) over kinderarbeid.

Peter de Ruiter Fotograaf, schrijver en uitgever, publiceerde boeken over Bangladesh, Birma en kinderarbeid wereldwijd.

Met bijdragen van: David Barnouw, Judith Spiegel, Inge Ikink, Diederik van Hoogstraten, Joeri Boom, Frank Kuin, Jeltje Zijlstra, Pauline Bax, Elles van Gelder, Fréderike Geerdink, Judith Stalpers, Nicole Bosch, Floor Boon en Aletta André.

Uitgave
Kinderen die de wereld hebben veranderd is verschenen op 20 november 2014, de 25-ste verjaardag van het VN Kinderrechtenverdrag. Het boek is geïllustreerd met 150 actuele en historische foto's in kleur en zwart/wit, telt 288 bladzijden, formaat 160 x 240 cm, softcover, prijs € 17,95, ISBN 9789491833182, NUR 694.