Peter Smit: een man van de feiten


Peter Smit (1952) is schrijver van jeugdboeken en non-fictie voor volwassenen. Van 1989 tot 2003 werkte hij voor de VARA-quizprogrammas Per Seconde Wijzer en Twee voor Twaalf. Als man van feiten en weetjes verwierf hij bekendheid met boeken als Het groot spreekbeurtenboek, Het grote boek van de kleine feiten en Het nationaal spreekbeurtenboek. Van zijn hand verschenen meer dan 70 boeken, 2 luisterboeken, een hoorspel en ... bij PixelPerfect zijn eerste ebook Tour de Force (juni 2011).

Het oorspronkelijk Duitse boek Alles wordt anders. Of toch niet? (november 2013) vulde Peter aan met prognoses van bekende Nederlandsers die anders uitvielen dan gedacht.

Andere recente titels zijn:
- Piraten van de Lage Landen (Rubinstein), een historisch overzicht van de bekendste kapers en piraten van Nederland en Vlaanderen.
- Op avontuur met Kapitein Kwadraat (Holland), een jeugdboek over een kapitein die zijn bemanning leert rekenen en daarmee een rampzalig avontuur overleeft.
- Heibel om een zeekaart (Delubas), een jeugdboek over de ontdekkingsreis van Willem Schouten en Jacob Lemaire.

Met Tour de Force schreef Peter Smit zijn eerste ebook. Het bevat veel actuele en historische gegevens over de Tour de France. Daarnaast staat er een selectie van de Tour-anecdotes en wetenswaardigheden in, die Peter Smit in de loop der jaren verzamelde.Tour de Force


In Tour de Force beschrijft Peter Smit met humor en drama de geschiedenis van de Tour de France vanaf het eerste begin in 1903, toen renners onderweg nog ongegeneerd aan de vin rouge gingen of de boel belazerden door stukken met de trein af te leggen, tot het moderne wielrennen, met zijn aerodynamische fietsen, ploegentactiek en wetenschappelijk uitgedokterde voedingspreparaten.

Ook legt Smit veelgebruikte wielertermen uit, besteedt hij uitgebreid aandacht aan de verschillende klassementen in de Tour en laat hij een aantal kanshebbers voor de zege van dit jaar de revue passeren. Door de karakteristieke tekeningen van Siegfried Woldhek blijven de renners op je netvlies staan. Koop hier het ebook 2013